Dünya Spastik ve Ortapedik Özürlüler
Eylül 5, 2024
Maya Vakfı
Eylül 5, 2024

Toplum Gönüllüleri Vakfı

TOG Tarih

“Bir hayali gerçekleştirebilmek, bir toplumun geleceğini şekillendirebilmek, bir ülkeyi umutlandırabilmek niyetiyle yeni bir gönüllülük hareketini sizlerle paylaşmak istiyorum” diye başlıyordu İbrahim Betil, gençlere ve arkadaşlarına gönderdiği 2002 tarihli mektubunda.

Geleceği hep birlikte şekillendirmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için “Toplum Gönüllüleri” çatısı altında harekete geçmeye çağırıyordu.

O gün, İbrahim Betil ve bir grup gençle başlayan bu hareket; sayıları gittikçe çoğalan binlerce Toplum Gönüllüsü genç, Mezun Gönüllülerimiz, paydaşlarımız ve destekçilerimizle Türkiye’nin dört bir köşesinde yankı buldu.

Gençlerin ve onların değişim hayallerine destek olmak için büyük bir gönüllülük hareketiyle 2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı; kurulduğu günden bu yana 150’ye yakın burs fonuyla gençlerin eğitim ve gelecek hayallerine destek oldu. Gençler 81 ilde kendi yerellerinde hayata geçirdikleri on binlerce projeyle sosyal fayda yarattı.

Ne yapar?

2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), “Gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde” prensibiyle hareket eder ve gençlere sosyal sorumluluk eğitimleri vererek toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler gerçekleştirmeleri için alan yaratır.

Neden yapar?

Gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinen TOG, gençlerin toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretecek potansiyelleri ve enerjileri olduğuna inanır. Potansiyelleri fark edilip yetenekleri ve enerjileri doğru yönde desteklenen gençlerin toplumu iyileştireceğini bilir ve gençliğin gücüne güvenir.

Nasıl?

Türkiye’nin tüm illerindeki üniversitelerde öğrenci kulübü, topluluğu veya grubu olarak bir araya gelen Toplum Gönüllüsü gençler; her yıl çocuk haklarından kültür sanata, ekolojiden sağlığa, hayvan haklarından sürdürülebilir yaşama kadar birçok temada projeler üreterek sosyal fayda yaratan çalışmalar gerçekleştirirler. TOG, gençlere sosyal sorumluluk eğitimleri verir ve projelerini hayata geçirmeleri için onları destekler. Ayrıca burs ve mentorluk desteğiyle onların eğitim ve gelecek hayallerine katkı sağlar.

Vizyon

Gençliğin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi sağlamak.

Misyon

Çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek; çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ilkeleri

Farklılıklara Saygı
Farklılıkların toplumsal bir zenginlik olduğunu bilerek, eşitlik bilinciyle, ekiple birlikte toplumsal sorunların çözümü için çalışmak.
Yaşam Boyu Öğrenme
Yeniliğe, geri bildirime, değişime ve sürekli gelişime açık olmak.
Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik
Yapılan çalışmaları ve içeriklerini, tecrübeleri, bilgi birikimini, süreçleri, bağışların ve bütçenin nasıl kullanıldığını, maddi ve manevi çıktıları, açık, net, anlaşılabilir bir şekilde tüm paydaşlarla paylaşma kültürü.
Ekip Çalışması
Sorunları birlikte tespit etmek, çalışmalardaki sorumlulukları birlikte planlamak, yürütmek, düzenli bilgi aktarımında ve geri bildirimde bulunmak, “hepimiz için, hep birlikte” anlayışını sahiplenmek.
Yerel Katılım
Yereldeki ihtiyaçları belirlemek, yörede yaşayanlara temas ederek, olabildiğince geniş bir paydaş yelpazesi ile projelere ve kaynak desteğine katılımlarını teşvik etmek. Yereldeki insanların farkındalık düzeylerini arttırarak projelerin sürdürülebilirliğini ve sahiplenilmesini sağlamak.
Girişimcilik
Harekete geçmek. İnisiyatif almak. Projelerini toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarını bir bütün olarak gözeterek hayata geçirmek.

‘’Eleştirmek için değil, değiştirmek için’’

TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ OL!

Çevrelerinde gördükleri farklı ihtiyaçlara/problemlere projeleri aracılığı ile çözüm üreten, herkesi harekete geçmeye davet eden, kendine güvenen, girişimci, çözüm odaklı Toplum Gönüllüsü gençlere katıl, değişime kendinden başla!

Üniversite Öğrencisi Mezun Yetişkin

Genel Merkez

  Adres:Atatürk Caddesi, Omca Sokak, Ata Apartmanı +Plus, No:2 Kat:1 Daire:2, Kadıköy / İSTANBUL

  Telefon: 0 212 522 10 30

  E-Posta: info@tog.org.tr

Ankara Ofis ve Koordinasyon Merkezi

  Adres:Kavaklıdere Mah. Esat Cad. No:22/13-14 Çankaya / ANKARA

  E-Posta: info@tog.org.tr

 

Ankara Ofis ve Koordinasyon Merkezi

  Adres:Mimar Sinan Mahallesi, 118 Sokak No:11 (Zirve Cami Yanı) Atakum / SAMSUN

  Telefon: 0 362 438 83 30

  E-Posta: ignedeligigm@gmail.com